
Bal üretimiyle ilgili istatistiksel bilgilerin verildiği toplantıda şu bilgiler yer aldı:
* Türkiye'de kilometre kareye beş arı kovanı düşerken, Van'da bu rakam 0.87'de kalıyor. Van'da il merkezi ve ilçelere dağılmış bulunan 6 bin 690 sabit kovan ve 27 bin adet dışarıdan gelen gezici kovan bulunuyor.
* Çatak ve Bahçerasay'da ön plana çıkan bal üretimi, kriterlere uygun yapılıyor. En çok İran'dan gelen ve aşırı şeker kullanılarak üretilen kaçak bal, yerli üreticiyi zor durumda bırakıyor.
* Tanıtım ve reklam konusunda sıkıntı yaşayan Van balı, kalite açısından standartların üzerinde olduğu için çoğu zaman başka isimler altında Avrupa'ya da ihraç edilebiliyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder